Hondenoppas en training Baarn

Alleen thuis blijven (training)

Een hond kan niet uit zichzelf alleen thuis blijven. Dit moet je een hond leren. Hoe vroeger je begint met het aan leren van alleen thuis blijven hoe sneller het gaat. Uit onderzoek is gebleken dat hoe ouder een hond is hoe moeilijker je het alleen thuis blijven kan aanleren. Daarom is het advies begin zo vroeg mogelijk. Het liefst voordat de hond 1 jaar oud is.
Heb je een puppy start dan meteen met oefenen. Heb je een oudere hond dan duurt het vaak langer, kost het meer geduld en oefening. Honden uit het buitenland via rescue organisaties hebben vaak meer problemen met alleen zijn maar daar liggen vaak andere oorzaken achter en die zullen eerst aangepakt moeten worden VOOR je ze leert te accepteren alleen thuis te  zijn.

Ik heb een leuk programma om jonge honden te leren alleen thuis te blijven. Dit lukt in de meeste gevallen met zo’n 4 tot 6 weken. Dan kan de hond nog geen uuuuuren alleen thuis zijn maar je kan wel rustig boodschappen gaan doen zonder dat de hond denkt dat er een schat gegraven moet worden in je bank of dat hij een feestje kan gaan bouwen in de keuken. Heel misschien ook denkt aan het starten van een zangcariere die de buren vast niet erg waarderen. Naarmate je meer oefent kan je steeds wat langer wegblijven.

Bij echt jonge puppy’s moet je natuurlijk ervoor zorgen dat er gewoon altijd iemand thuis is. Zij moeten eerst wennen dat ze bij mamma weg zijn. Aan het nieuwe huis en zijn gewoontes maar ook aan nieuwe geluiden en geurtjes die er zijn. Ook moeten zij veel vaker een plasje doen dan volwassen honden maar, in die eerste weken kan je al wel een paar beginselen aanleren zodat het alleen zijn straks als heel gewoon wordt beschouwd. Kortom met echt jonge puppy’s kan je het trainingsprogramma wel starten maar laat ze nog niet echt alleen. Zorg voor een geschikte oppas!

Een puppy in de bench laten slapen is helemaal niet raar of dier onvriendelijk. Zolang het geen strafhok wordt!! is het een heel natuurlijk veilig gevoel voor een puppy om in een bench te slapen. Bij hele jonge puppy’s is bench training een goede manier om de hond een veilige slaap en rust plaats te bieden die ook nog eens kan helpen bij het later alleen in huis te zijn te vergemakkelijken.

Binnenkort komt hier meer info over en welke kosten hier aan verbonden zijn.
Bij deze training zitten ook twee (prive) zoom-meetingen van een half uur op een samen afgesproken tijdstip.