Hondenoppas en training Baarn

Noodopvang

BorderLineCollie

Wij hebben zo af en toe Border Collies in huis die wij vrijwillig opvangen voor de stichting BorderLineCollie.
BorderLineCollie is een non-profit organisatie die Border Collies kosteloos herplaatst en indien nodig opvangt in Nederland, België en Frankrijk. Zij zoeken, eventueel in nauw contact met de eigenaar, via een uitgebreide screening naar een nieuw forever home. Daarnaast beschikken ze over een groot aantal opvanggezinnen waar, naast honden die zich in noodsituaties bevinden, ook Border Collies terecht kunnen die vanwege gedragsproblemen niet direct te herplaatsen zijn.
Wij Beyond dogs zijn een van de vrijwilligers die dit belangeloos doen.
Voor meer informatie over deze stichting klik op BorderLineCollie.

We zullen op deze pagina wat vertellen over de hond(en) die opgevangen wordt. En of de hond een fijn nieuw huis heeft gevonden.
Heb je interesse in de hond dan kan je natuurlijk een mailtje sturen naar de Borderlinecollie zij werken met een vragenlijst en kijken of je een match bent voor de hond. Je kunt dus niet rechtstreeks bij ons de hond reserveren. Wel verloopt het kennismakingscontact via ons. Alle administratieve handelingen gaan via de Stichting.

Soms komen er ook andere honden langs die een nieuw baasje zoeken. Dit wordt duidelijk vermeld bij de desbetreffende hond. Dus let daar op!!

LYNN

Dit is Lynn. Zij kwam bij ons als een bang en overprikkeld hondje die al veel had mee gemaakt in haar korte leventje.
Maar ze toonde toch wel signalen dat er best aan te werken viel. Dus wij gingen aan de slag. Als eerste werkten we aan rust en regelmaat. We merkten al heel gauw dat ze ook een enorme angst had om over straat te lopen. Dat maakt het uitlaten niet zo heel makkelijk. In het bos ging het prima. Ze ging van een lange 10mtr lijn naar helemaal los lopen. Terug komen op commando en niet meer achter fietsers aan rennen of blaffen tegen mensen die we in het bos tegen kwamen. Spelen met andere honden was helemaal het einde, lekker rennen om de energie kwijt te raken. Tussen door deden we kleine oefeningetjes om leren en ontspanning leuk te houden. En ze maakte elke week grotere vorderingen. Zwemmen behoorde ook tot haar favoriete bezigheden zoals bijna elke border collie dat leuk vindt. De dag en vakantie opvang honden hielpen goed mee om haar te vertellen wat wel en niet kon en hoe ze zich moest gedragen naar anderen.

Ze had er veel steun aan en sommige waren wel heel lief en mocht ze naast hun op het kussen komen liggen. Ze werd steeds rustiger en leerde veel.
Na een aantal weken werd het tijd voor haar om een nieuw huisje te zoeken, daar waar ze de rest van haar leven zou kunnen blijven. Hier zat wel een lastig dingetje bij. Het huis zou niet in een drukke stad of dorp moeten staan want het lopen op straat bleek een enorm diep zittend probleem te zijn. Ze maakte zeker vorderingen maar dit zou nog vele maanden trainen in beslag nemen. Toen zat er bij de geintereseerden een heel mooi plekje. Ideaal voor dit meisje. Een beetje afgelegen, bijna geen autoverkeer, mooie bossen, grote tuin, kippen……schaapjes in de nabije toekomst. Dat klonk als een mooi plekje voor haar. Na een uitgebreide kennismaking was er direct een klik, ze wilde zelfs wel opschoot zitten en kusjes geven. Kortom het ijs was snel gebroken en weldra ging zij naar een nieuw huis.
Onze missie geslaagd. Intussen zit zij al bijna een jaar bij deze mensen. Helemaal blij en gelukkig. Tuurlijk had ze een terugval maar mensen die een hond adopteren weten dat dit kan gebeuren. Ze hadden een flinke klus maar…..ze zijn enorm bij met haar en zij met hun.

AIKO

aiko

Dit is Aiko, een kruizing border x aussie. Een jonge hond die nog niet veel gewend is. Na een spoed telefoontje en een autorit kwam hij bij ons aan. Hij werd meteen opgenomen door onze loge honden. Zulke fijne honden zijn dat. Zonder problemen een nieuwe in huis opnemen. Heel prettig voor ons maar ook voor de hond. Hij had daar veel steun aan. Wandelen door het dorp was hij niet echt gewent ook het bos was nieuw. Ergens vaag kende hij het wel maar het was wel heel diep weg gezakt. Maar met hulp van de groep ontdooide hij snel. Hij is net als elke andere border, gevoelig, zeer slim, vol energie en een tikkeltje onzeker. Als je deze onzekerheid goed ondersteund dan gaat het zeker goed komen met hem. Omdat hij een piepklein rugzakje heeft kan hij snel geplaatst worden.
Binnenkort meer als hij naar zijn nieuwe huisje gaat.
Zoals ik al voorspelde het ging snel. Inmiddels is hij bij leuke mensen welke nog twee honden hebben. Eentje al op flinke leeftijd en de andere is 6. Voor Aiko dus fijne voorbeelden om aan vast te houden. Hij was meteen goede vriendjes. Hij gaat een fijne toekomst tegemoet.

aiko en gizmo

Woody

woody

Woody kwam bij ons in de noodopvang omdat zijn baasje ernstig ziek is geworden. Hij is een echte Border Collie, vol energie, mens gericht, houdt van wandelen, zwemmen moet hij nog leren maar het water was niet echt spannend. Gewoon nog weinig interesse dan behalve wat drinken. Hij is zeer sociaal naar andere honden en heeft ook al een paar keer bij de schapen gelopen en vond dit best wel leuk werk. Maar een andere sport behoefenen of lekker veel actief wandelen is ook helemaal o.k voor deze jonge man. Inmiddels heeft Woody een heel fijn plekje gevonden en is dus herplaatst.

                                                                      

Laika

Laika is bij ons voor herplaatsing. Op het oude adres ging het niet meer. Ze is tot nu toe de jongste Border die we hebben opgevangen. Pas 5 maandjes oud. De hele wereld is dus leuk en moet aan haar grillen voldoen. Kortom je hebt je handen vol aan dit kleintje. Om haar wat rust en kennis bij te leren blijft ze voorlopig hier. We gaan een mooi trainingsprogramma-tje doorlopen de komende tijd. Met kleine stapjes zorgen we ervoor dat ze straks goed herplaatsbaar is.

Dit meisje heeft ons hartje gestolen en we hebben besloten haar zelf te houden. Zij zal niet worden herplaatst maar mag hier samen met ons oud worden.
Welkom Laika in ons huisje.