Hondenoppas Baarn

Wie en wat

Na ruim 10 jaar in de paardenbranche gewerkt te hebben maakte ik mijn overstap naar de wereld van de kleine viervoeter “de hond”.
Zelf hebben (nu hadden) we er ook een (werkhond type) Zij heeft mij aangezet tot het omschakelen naar de honden service. Zij heeft mij heel veel geleerd over hoe de wereld van de hond er uit ziet en wat hen interesseert.

Ik vind het leuk om actief met de honden bezig te zijn zoals; wandelen, speuren of samen met de pony’s door het bos te rijden, maar ook kleinere afstanden met intensief snuffelen zijn enorm leuk om te doen en leiden tot een blije en voldane hond.

Na vele gesprekken tijdens mijn werk bleek dat veel mensen behoefte hebben aan een oppas zodat ze zelf een dagje weg of op vakantie kunnen zonder hond. Niet in een pension omdat deze te massaal is. Daarom deze kleinschalige oppas service. Ik heb max. 4 honden in huis. Zij leven bij ons in huis in de woonkamer. Is de hond een bench gewend dan gaat hij in de bench, zo niet geen probleem dan krijgt hij zijn eigen mand. (mits de hond geen sloop gedrag vertoont) Het voeren van vlees of medicatie is geen probleem.

Wat doen wij? De honden lopen naast hun dagelijkse plas en poeprondjes een grote wandeling door het bos en soms in de Soesterduinen. Deze wandeling duurt een 1,5 tot 2 uur. Tenzij er honden zijn die dit niet aankunnen dan wordt de wandelronde natuurlijk aangepast. Niet kwa omgeving maar wel in duur en intensiteit. Als het weer het toelaat wordt er gezwommen. Er zijn talloze mogelijkheden om nat te worden in het bos.
Na de wandeling krijgen ze bij thuiskomst iets lekkers en daarna zoeken de meeste honden een slaapplekje op en is heerst er een fijne rust.