Hondenoppas en training Baarn

Recall training (terug kom training)

Terug komen als jij het wilt.

Een van de moeilijkste dingen om je hond aan te leren is het terug kom signaal. Hoe vaak hoor je het woordje “hier” en vervolgens gebeurd er niks. Of je hoort het welbekende fluitje en je ziet de hond gewoon door blijven spelen of de andere kant op rennen? Maar wat als je de hond direct ziet reageren en naar het baasje ziet rennen? En denkt dat wil ik ook maar, hoe? Hoe doen ze dat?
Problemen met tranen kan zijn dat je, je focust op het eind doel en het niet duidelijk is voor jezelf hoe je daar moet komen. Dat is net zo iets als dat je naar Amsterdam rijd maar de weg niet kent en dan gefrustreerd raakt dat je er niet aankomt.
Als je al wel een idee hebt wat je zo ongeveer wil bereiken maar niet weet hoe de details in elkaar steken. Zo iets als ik ga een taart bakken voor de verjaardag en heb de ingrediënten maar niet de hoeveelheden. Komt de taart er dan uit te zien zoals jij in gedachte had??

Je frustreert niet alleen jezelf maar ook je hond. En zo kom je niet verder. Vraag het ook aan de juiste persoon. De ene trainer is beter in het helpen bij honden met agressiviteit de ander heeft veel ervaring met buitenlandse honden en weer andere met puppy’s of met een bepaalde tak van sport samen met de hond. Ga dus op zoek naar de juiste trainer voor jou doel. En kijk of de trainingsmethode past bij jou manier van omgang met de hond. En ook nog eens heel belangrijk heb je voldoende tijd om het lesprogramma te kunnen volgen.
Onze fouten kunnen heel frustrerend zijn voor de hond Als we niet duidelijk kunnen communiceren in wat wij graag willen zien van de hond kunnen zij langer het ongewenste gedrag uitoefenen en wordt het soms misschien wel een gewoonte. Die zijn heel moeilijk weer af te leren.
Leer van je fouten en leer van de hond. Wees eerlijk naar jezelf en je trainingsplan. Past de training die je wil volgen echt bij jou en de hond? Zijn de stappen die je zet niet te groot of vergeet je een stapje? Gaat de training te snel? Heb je te weinig tijd gehad om het thuis te oefenen? Is het helemaal duidelijk wat de trainer zegt en bedoeld. Zodat je het ook kunt uitvoeren? Dit zijn allemaal vragen die kunnen ontstaan bij het volgen van lessen.

Helemaal niet erg maar wees hier bewust van. Deze recall training of wel terug kom training is online en dus in je eigen tempo te volgen. De stappen zijn verdeeld in dagen. Soms neemt zo’n stap wat meer tijd in beslag en ga je iets langzamer en soms gaat het sneller. Dat is o.a afhankelijk van hoe oud je hond is. Bij puppy’s begin je vanaf het prille begin en moet je de naam van de hond nog aanleren. Bij oudere honden moet je misschien gewoontes veranderen. Via de mail of een zoom meeting kan je vragen stellen die onduidelijk zijn. Zodat je de oefening goed kunt uitvoeren en je uiteindelijk het gewenste resultaat krijgt. Er zit in de training 3 zoomlessen van een half uur inbegrepen. Je kunt dan bijvoorbeeld van te voren een filmpje opsturen van je training zodat het duidelijk wordt wat er mis gaat en waar je graag wat meer hulp bij wilt hebben.

Klik hier om naar de training te gaan.