Hondenoppas Baarn

Voeding

Als je meer wilt weten over voeding. Zowel brokjes als versvlees dan, is er een leuke en informatieve site.
Deze heet “voerwijzer“. Er staat enorm veel info over inhoud zoals; wat wat staat er op de zak? Wat is ruwe as, toevoegingen en hoeveelheid vlees maar, ook wat zijn nou goede brokken of minder goede brokken. Zo kan je voor jezelf een goede beoordeling maken over wat voor soort brok je in huis hebt of wilt gaan kopen.

Geef je vers vlees of twijfel je of je dat wilt gaan geven maar lijkt het erg ingewikkeld? Ook daar kan deze site je meer inzicht in geven. Er wordt info gegeven over kant en klaar versvlees (kvv). Dit zijn samengestelde vleessoorten en toevoegingen om het tot een compleet voer te maken. Ook wordt er verteld over als je zelf de maaltijd wilt gaan samen stellen waar je dan op moet letten.
Daarnaast vindt je er allerlei wetenschappelijke info en boeken tips. Kortom een in mijn ogen een handige site waar je veel kennis op kunt doen.

Ben je overtuigt dat je wilt overgaan op vers vlees dan kan deze site je vast een flink eind op weg helpen.
Barfplaats is een vragen en discussieforum dat geheel gewijd is aan rauwe, verse voeding voor honden en katten.

Er is in Hilversum een winkel genaamd prooidier zij hebben de winkel vol staan met vriezers en kan je veel kvv en ook barf/nrv producten vinden. Dit is voor zover ik weet de meest dichtbij zijnde winkel met veel keuze. Al begint diervoerhandel eemland in Soest ook stil aan steeds meer kvv te verkopen. Toch blijft de winkel in Hilversum uitgebreider. Er zijn ook diverse bedrijven die aan huis bezorgen. Keuze genoeg dicht bij huis.

Wij hebben altijd versvlees gevoerd in de barf vorm. Dit vanwege ernstige allergie reacties van onze hond. Daar hebben we nooit spijt van gehad. We kregen van iedereen te horen (ook van de dierenarts) wat ziet ze er goed uit. Lekker zacht, mooie glanzende vacht, schone tanden, uitstekende bloedwaardes.
Ja het was soms veel uitzoekwerk waar je het beste in prijs/kwaliteit voer kon krijgen. Zeker wel de moeite waard. Na deze keuze had ze vrijwel geen last meer van haar allergieën. Tuurlijk waren er van tijd tot tijd oplevingen en had meestal een oorzaak, iets gesnoept onderweg van de grond. Of gekregen van iemand anders die het niet gevraagd had of stress. Maar dat was relatief weinig t.o.v de tijd dat ze op brok stond. Ook al was deze brok speciaal voor honden met allergie.
Tijdens de vakantie was voor ons puur vers niet te doen omdat wij kamperen en geen stroom tot onze beschikking hadden. In die periode at ze gevriesdroogd vlees. Erg prijzig maar wel makkelijker als je geen vriezer hebt. En tussendoor gewoon een stukje vlees van de slager als we die tegen kwamen.
Nu we weer een andere hond in huis hebben gaan we wederom vers voeren. Zodra ze van de puppy brok af is die ze mee had gekregen van de vorige baasjes gaan wij over volledig vers.