Wij hebben zo af en toe Border Collies in huis die wij vrijwillig opvangen voor de stichting BorderLineCollie.
BorderLineCollie is een non-profit organisatie die Border Collies kosteloos herplaatst en indien nodig opvangt in Nederland, België en Frankrijk. Zij zoeken, eventueel in nauw contact met de eigenaar, via een uitgebreide screening naar een nieuw forever home. Daarnaast beschikken ze over een groot aantal opvanggezinnen waar, naast honden die zich in noodsituaties bevinden, ook Border Collies terecht kunnen die vanwege gedragsproblemen niet direct te herplaatsen zijn.
Wij Beyond dogs zijn een van de vrijwilligers die dit belangeloos doen.

Heb jij interesse in Border Collies en wil je een herplaats border? Neem dan een kijkje op een van de pagina’s van Borderline collie op gezichtjesboek. Helaas is de website die ze hebben heel erg verouderd en er is nog geen nieuwe gemaakt. Alles verloopt dus via FB, hier kan je alle info en foto’s vinden over honden die al dan niet met spoed een nieuw huis zoeken. Het is echt de moeite waard om een hond een tweede kans te geven in plaats van voor een puppie te gaan. Alles heeft natuurlijk zijn voor en nadelen. Een van de grote voordelen is dat je al een zindelijke hond in huis haalt en je de nachten gewoon door kan slapen en niet elke 2 uur je bed uit hoeft enkele maanden lang. En overdag ook niet steeds naar buiten hoeft te rennen na het slapen, eten en spelen. Het geeft in dat opzicht meer rust. Tuurlijk zal de nieuwe hond aan het nieuwe huis en zijn gewoontes moeten wennen. Dat kost tijd en energie van de nieuwe eigenaar en hond zelf. Maar het is erg de moeite waard.
Let wel als je een Border in huis haalt het is een hond die net ietsje meer nodig heeft dan alleen maar een snelle wandeling. Het is een hond die ook met het koppie aan het werk moet. Een border in huis nemen is een bewuste keuze!