Vakantie opvang

Vakantie opvang

Ga je op vakantie en de hond kan niet mee? Vindt je grote pensions of kennels geen goed idee? Dan kan Beyond dogs een oplossing voor je zijn. Wij hebben een kleinschalige hondenoppas service.
Wij hebben max. 4 honden in huis. De honden lopen vrij rond en draaien mee in ons huishouden. Is de hond een bench gewent? Dan mag hij in de bench anders slaapt hij ergens op een van de luxe hondenslaap plekjes. Of heeft de hond toch liever zijn eigen slaapkussen mee? Dan is ook dat mogelijk.

De hond krijgt zijn eigen eten dit om darmklachten te voorkomen. Wij verwachten dus dat er voldoende eten mee wordt gegeven. Aangezien het onmogelijk voor ons is om alle soorten brokken op voorraad te hebben liggen. Als de hond een speciaal dieet heeft is dat geen probleem. De honden krijgen voldoende prive ruimte om rustig te kunnen eten. Graag wel even vermelden of de hond allergieën heeft dan wordt daar rekening mee gehouden bij het geven van extra-tjes na de wandeling. Al het voer wat over is gaat natuurlijk terug mee naar huis. Houdt er ook rekening mee dat vrijwel alle honden hier meer bewegen dan thuis en de eet behoefte vaak groter is dan normaal.

Hoe ziet de dag van de loge hond er ongeveer uit? Naast de (naar behoefte) gebruikelijke plas en poeprondjes een grote wandeling door het bos. Deze duurt zo’n 1,5 tot 2 uur. Zomers bij heel lekker weer kan dit wel eens uitlopen omdat we een hele fijne zwemplas in het bos hebben. Vaak blijven we daar een flinke tijd hangen totdat iedereen voldoende verkoeling heeft gehad en klaar is met zwemmen. Onze vaste loge’s zijn zeer bekend met deze locatie en weten de weg op hun duimpje en laten precies weten hoe ze er moeten komen.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij besloten om toch bepaalde rassen uit te sluiten. De zogenaamde hoogrisico honden zoals bijvoorbeeld de overbekende namen als stafforts, pitbulls en kruizingen daarvan, dobberman, mastiff, rotweiler enz. Helaas is gebleken dat het niet past in onze manier van honden opvangen. Vaak ligt dit niet aan de honden zelf maar aan de baasjes en de fokkers. Zij “maken” de hond en creëren het ongewenste gedrag. Om allerlei discussies te voorkomen vermelden wij het hier op de site. Zij komen niet in aanmerking in onze opvang!!
Ook hebben wij liever geen honden die veel jachtgedrag vertonen. Dit omdat er in ons bos toch wel aardig wat reeën rondlopen en er een uitgebreid ruiternetwerk ligt. Wij lopen dus niet in een omheind gebied. Honden met jachtgedrag die niet goed willen luisteren passen niet in onze groep. Ik heb het hier niet over een keer achter een ree of paard aan rennen maar om steeds herhalend gedrag en dit niet kunnen afbreken.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje.
Wij werken als volgt;

We maken eerst een kennismakingswandeling, is er een match dan kom je nog een keertje langs om mee te wandelen en even bij ons thuis samen met de hond een bakkie te doen. Dan kan de hond in het bijzijn van het baasje het huis alvast voor-verkennen. Daar maken we meteen een afspraak voor een half “proef”dagje voor de hond. Dan loopt hij met de groep mee en wordt hij kort daarna weer opgehaald. Als dit allemaal goed verloopt maken we nog een afspraak voor een hele dag en indien mogelijk een korte vakantie van twee of drie dagen. Vindt de hond het dan nog steeds leuk hier en past hij in de groep is de hond welkom in onze vakantieopvang.

Wij werken op deze uitgebreide manier om het voor alle partijen zo prettig mogelijk te laten verlopen en iedereen een fijne vakantie heeft.

Wij kunnen geen intacte reuen of loopste teven opnemen in de groep!!!

Kosten voor vakantie opvang is 23,00 euro per hond, per dag.
De haal en breng dagen wordt altijd als hele dag berekend ongeacht de tijd.

 

Haal- en brengtijden

De honden kunnen worden gebracht tussen 8.00 en 9.00 uur s’morgens. En kunnen worden opgehaald in overleg maar wel voor 20.00 uur s’avonds.

Wij hebben een speciale pagina op gezichtjes boek voor mensen die hun hond bij ons in de dag- of vakantie opvang hebben. Dit is alleen toegankelijk voor leden.