meer informatie over

prive training
op zoek naar…..

Ben je opzoek naar prive training?

  • Geen zin om iedere week verplicht naar de hondenschool te gaan?
  • Geen behoefte aan buiten training in de regen of kou?
  • Trainingslocatie te ver weg?
  • Wisselende werktijden waardoor een vaste planning niet mogelijk is?
  • Een socialisatie wandeling mee lopen  met je hond samen met  de honden van mijn oppas service. Dit zijn zeer sociale honden welke ook gewent zijn aan dat andere honden mee lopen.
  •  Je kan altijd tussen door een vraag stellen.
  • Er kan een mix gemaakt worden tussen prive en online training. Zodat als je een keer weinig tijd hebt je toch verder kan trainen. Zonder dat je een afspraak hoeft te maken.
Welke trainingen geef ik?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je niet naar een hondenschool wilt. Toch is het beter om wel te trainen met je hond. Dit versterkt de band tussen jou en de hond. Je werkt op deze manier aan vertrouwen in elkaar. Dat is heel belangrijk als je buiten samen met de hond aan de wandel bent. Dat zorgt voor rust en stabiliteit en kan je samen genieten van de wereld om je heen.
Ik bied trainingen aan bij je thuis, op het moment dat het jou uitkomt. Dit hoeft niet op een vaste dag te zijn of wekelijks. Ik kan een aantal oefeningen geven waar je mee aan de slag gaat en denk je dat het tijd is voor de volgende stap dan maak je weer een afspraak. Heb je toch vragen tussen door of loop je vast dan kom ik eerder en herhalen we de oefeningen en kijken we waar je tegen aan loopt. Dan kan je daarna weer verder tot het wel lukt. Het zou ook indien je dat wilt via het sturen van een filmpje kunnen. Dat kost relatief minder tijd en kan je toch weer vooruit.

Wat vooropstaat in de trainingen is het samen plezier hebben tijdens het doen van de oefeningen. Als je samen plezier hebt is het veel leuker om te leren en uit te voeren.
Er zit een structuur in maar deze is niet vast omkaderd. Er zijn meer manieren om tot het zelfde resultaat te komen. De ene hond is meer voer gericht de andere niet. Daar kom je gaande weg achter en stemmen we daar op af.
Ik werk graag met SMAF, Signals Meaning And Forms. Zo wordt het duidelijk wat de mens doet en hoe de hond het ziet voordat hij iets kan begrijpen. Even een heel korte omschrijving; SMAF is geen ideology of methode het is een taal. Een manier om het leren met alle componenten te beschrijven, het is een doel om ons in staat te stellen onze actie te plannen met de hoogste mate van nauwkeurigheid en om de verwachte of waargenomen resultaten te analyseren. Het is dus géén methode maar een beschrijving van wat je wilt bereiken op welke manier en wat de gevolgen zijn van jou handelen. Hierin passen een heleboel manieren om je hond iets te leren. Van stem, lichaamstaal tot clicker. Geen één methode die je toepast op elke hond. Elke hond is een individu en heeft dus zo zijn eigen manier van leren.

Ik maak geen gebruik van een harde hand of harde correcties. Dat wil niet zeggen dat je hond geen grenzen hoeft te leren. Maar dit kan zonder harde correctie. Leer elke hond het woord “nee” ENNN…. de betekenis hiervan.

Denk vanuit de hond (en leer princiepes)

Aan welke oefeningen kan je denken?
aandacht vestigen op jou, zitten, liggen, staan, wandelen aan een smiley-lijn, wachten, ja/nee, recall/terug komen, los laten, spelen, alleen thuis blijven. Zijn een paar opsommingen.

Wat ik niet doe is werken met agressieve honden. Hier verwijs ik graag door naar mensen die de specialisatie hebben, werken met agressieve honden. Ik heb wel  ervaring met BAT technieken maar ik werk simpelweg liever niet met agressieve honden.

 

Welke training is het meest gevraagd?

Hoe voorkom ik trekken aan de lijn.

Waarom trekt de hond aan de lijn? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een hond wordt niet geboren met een halsband en een riem. Er zijn zo veel redenen waarom de hond trekt aan de lijn. Is daar wat aan de te doen? Jazeker het kan anders.

Leer je bewust te worden van de signalen van de hond, zijn lichaamstaal. Waar moet je op letten en hoe ga je daar mee om?Prikkels zijn overal, Maar welke hebben invloed op jou hond? Een blaffende hond achter dat ene hek, verkeer, andere dieren, lekkere geurtjes? Teveel om op te nomen.
Leer waar je op moet letten en hoe je de aandacht van de hond weer naar je terug haalt. Zo kan je meer ontspannen blijven lopen. Zowel jij als de hond.
Hoe je dat kan leren is het volgen van de training wandelen aan de smiley-lijn.

Een prive training kost 30,00 euro per 45 min. (prijspeil 2024)
Ik heb gemerkt dat 45 minuten trainen met een hond al best lang is. Omdat je prive traint moet je hond meer doen dan in een groep en dat kan best zwaar zijn.
Ik geef les in de omgeving van Baarn. Denk aan Amersfoort, Hilversum, Soesterberg,Laren (nh) en Eemnes.
Reiskosten voor Amersfoort, Hilversum en Soesterberg zijn 10,00 excl eventuele parkeerkosten. Baarn, Soest en Eemnes zitten bij de prijs is.

Interesse gekregen? Stuur dan een mailtje naar: info@beyonddogs.nl