Dagopvang

Dagopvang

Zoek je dagopvang voor de hond omdat je een dagje weg moet of moet werken? Dan is de dagopvang van Beyond dogs een goede optie.
De hond loopt in een klein groepje bij ons in huis en hoeft niet in een kennel. Natuurlijk zijn er wel een paar voorwaarden. Dit om het voor alle honden groot en klein gezellig en veilig te houden. De onderlinge sfeer is hier heel belangrijk. Alle honden worden zorgvuldig uitgekozen of er een match is met de groep. Is die er niet dan is het beter om een andere plek te zoeken voor de hond.
Kortom onze eerste hoofdregel is de hond moet voldoende sociale vaardigheden bezitten om deel te mogen nemen in ons team.

Wat doen wij op zo’n dag?
Wij gaan altijd naar het bos en soms het park of naar de Soesterduinen. De wandeling duurt meestal zo’n 1,5 tot 2 uur. Dit is natuurlijk afgestemd op het fysieke kunnen van de hond. Zo af en toe hebben we ook hele kleintjes die geen grote afstanden kunnen afleggen of oudere honden. Dan passen wij de wandelingen aan in zowel tijdsduur en intensiviteit maar, daarbij zorgen we wel dat de andere honden die het wel aankunnen ook voldoende uitgedaagd worden om weer voldaan naar huis te kunnen. Gelukkig zijn er in het bos diverse plekken waar dit mogelijk is en voldoende uitdaging is voor groot en klein zonder in te moeten leveren op het plezier.
Bij ons lopen alle honden los mee, wij hebben hier een groot losloop gebied waardoor de honden lekker vrij kunnen rondlopen.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij besloten om toch bepaalde rassen uit te sluiten. De zogenaamde hoogrisico honden zoals bijvoorbeeld de overbekende namen als stafforts, pitbulls en kruizingen daarvan, dobberman, mastiff, rotweiler enz. Helaas is gebleken dat het niet past in onze manier van honden opvangen. Vaak ligt dit niet aan de honden zelf maar aan de baasjes en de fokkers. Zij “maken” de hond en creëren het ongewenste gedrag. Om allerlei discussies te voorkomen vermelden wij het hier op de site. Zij komen niet in aanmerking in onze opvang!!
Ook hebben wij liever geen honden die veel jachtgedrag vertonen. Dit omdat er in ons bos toch wel aardig wat reeën rondlopen en er een uitgebreid ruiternetwerk ligt. Het gebied waar wij lopen is niet omheind. Honden met jachtgedrag die niet goed willen luisteren passen niet in onze groep. Ik heb het hier niet over een keer achter een ree of paard aan rennen maar om steeds herhalend gedrag en dit niet kunnen afbreken.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje.
Wij werken als volgt;
We maken eerst een kennismakingswandeling, is er een match dan kom je nog een keertje langs om mee te wandelen en even bij ons thuis samen met de hond een bakkie te doen. Dan kan de hond in het bijzijn van het baasje het huis alvast voor-verkennen. Daar maken we meteen een afspraak voor een half “proef”dagje voor de hond. Dan loopt hij met de groep mee en wordt hij kort daarna weer opgehaald. Daarna maken we nog een afspraak voor een hele dag. Als dit allemaal goed verloopt is de hond welkom in onze dagopvang.

Intakte reuen of loopse teven kunnen niet bij ons de de dagopvang worden opgenomen!!!

De kosten voor dagopvang zijn 20,00 euro per hond per dag.

Haal- en brengtijden

De honden kunnen worden gebracht tussen 8.00 en 9.00 uur en aan het einde van de middag of  avond weer opgehaald worden in overlg. Met als uiterste ophaaltijd  tijd 20.00 uur.

Wij hebben een speciale pagina op gezichtjes boek voor mensen die hun hond bij ons in de dag- of vakantie opvang hebben. Dit is alleen toegankelijk voor leden.