About Us

wie ben ik?
Hoe is Beyond dogs ontstaan.

Na ruim 10 jaar in de paardenbranche gewerkt te hebben maakte ik mijn overstap naar de wereld van de kleine viervoeter “de hond”.
Onze vorige hond was een Alt Deutsche Hute Hund (schapendrijvers type) Zij heeft mij aangezet tot het omschakelen naar de honden service. Zij heeft mij heel veel geleerd over hoe de wereld van de hond er uit ziet en wat hen interesseert. Inmiddels is zij de regenboog overgestapt en hebben wij een nieuwe huisgenoot. Wederom weer een schapendrijver maar nu een beter bekende namelijk een Border Collie.

Ik vind het leuk om actief met de honden bezig te zijn zoals; wandelen, speuren of samen met de pony’s door het bos te rijden, maar ook kleinere afstanden met intensief snuffelen zijn enorm leuk om te doen en leiden tot een blije en voldane hond.

Na vele gesprekken tijdens mijn werk met paarden bleek dat veel mensen behoefte hebben aan een oppas zodat ze zelf een dagje weg of op vakantie kunnen zonder hond. Niet in een pension omdat deze te massaal is. Daarom deze kleinschalige oppas service. Ik heb max. 4 honden in huis. Zij leven bij ons in huis in de woonkamer. Is de hond een bench gewend dan gaat hij in de bench, zo niet geen probleem dan krijgt hij zijn eigen mand. (mits de hond geen sloop gedrag vertoont) Het voeren van vlees of medicatie is geen probleem.

Wat doen wij? De honden lopen naast hun dagelijkse plas en poeprondjes een grote wandeling door het park of bos en soms in de Soesterduinen. Deze wandeling duurt een 1,5 tot 2 uur. Tenzij er honden zijn die dit niet aankunnen dan wordt de wandelronde natuurlijk aangepast. Niet kwa omgeving maar wel in duur en intensiteit. Als het weer het toelaat wordt er gezwommen. Er zijn talloze mogelijkheden om nat te worden in het bos.
Na de wandeling krijgen ze bij thuiskomst iets lekkers en daarna zoeken de meeste honden een slaapplekje op en is heerst er een fijne rust. Bij heel slecht weer spelen we vaak denkpuzzeltjes of ze houden elkaar bezig.

mijn doel

Wordt een nog betere vriend van je hond door te denken vanuit de hond en zijn gedrag. Bewust wording van de lichaamstaal van je hond waardoor je de hond beter begrijpt en beter kan begeleiden.

hondenoppas service

prive training

online training

achtergrond info

vernieuwingen

De wereld van de hond staat niet stil en telkens komen er meer onderzoeken en verslagen vrij, waardoor er het nodige veranderd in de manier denken over hondengedrag en van trainen. Ik probeer mijn kennis steeds bij te schaven door het volgen van allerlei cursussen en seminars. Zodat ik dit weer kan doorgeven aan de honden eigenaren.

gevolgde opleidingen/cursussen

CPTD Ethogly Institute (by Roger Abrantes Ph.D)
Dingbatt border collie academy
Martin Gaus Kynologisch instructeur (deel 1 en 2)
Sirius puppy training Dr. Ian Dunbar
Feeding dog and cat dr. Kellon
bezig met cursus scent detection

seminairs, summits en workshops

summit out of control  jaar 2024
reactive border collie training jaar 2024
Dr. Dunbar’s digital books en video collection 2018
Vuurwerk angst bij honden Else Verbeek
Weg met vuurwerkangst Monique bladder
Calming signals en diverse podcasts Nordic education centre for dog trainers
Speuren Henk Bouwman(deed ik met mijn vorige hond)
clicker training Karen Pryor
alle podcasts Martina Mirandoli (that ill do acedemy

 

SMAF taal

Ik werk graag met Signal Meaning And Form SMAF taal (klik nogmaals met je muis in dit vakje) hier kan je meer info vinden over wat ik hiermee bedoel. Zodat het duidelijk wordt wat er bij komt kijken als je met je hond begint te trainen.